null Joulutervehdys ja maaseutunuorten joulutulet

Tiedote

Joulutervehdys ja maaseutunuorten joulutulet

19.12.2019

MTK-Pirkanmaan jäsentiedote 11/2019
MTK-Pirkanmaan jäsentiedote 11/2019

Liiton 102. toimintavuosi on viimeisillään. Tästä vuodesta jäänee mieliin hyvän viljasadon tuoma mielihyvä ja toisaalta laskeneen tuottajahinnan tuoma pettymys. Viljamarkkinassa ei ole odotettavissa kohoavia (kokonaisuudessaan) hintoja - siksi paljon täällä on viljaa varastossa. MTK onkin pyrkinyt saamaan viljan viennin käynnistymään. Muut maatalousmarkkinat elpyvät pikkuhiljaa ja se toivottavasti näkyy myös tuottajien kukkarossa.

 

Viime aikoina on keskusteltu pieniä ja keskisuuria lihapajoja edustavan Lihakeskusliiton ulostulosta "lihakriisistä".

Kun maailmanlaajuisesti sianlihan markkinatilanne on nyt muuttunut, eräät tuontilihan varaan toimintansa rakentaneet yritykset ovat uuden tilanteen edessä. Nyt käsissä oleva markkinatilanne on hyvä esimerkki siitä, että ruokamarkkina voi muuttua erittäin nopeasti. Siksi me tarvitsemme omavaraisen kannattavan ruokatuotannon. Se on paras tae suomalaisten menestykselle ja ruokarauhalle. Tätä meidän pitää vaan toistaa ja toistaa, jotta hölmöimmätkin tämän ymmärtävät.

 

Maatalouspolitiikan puolella on ollut varsin rauhallista. Asiat kuitenkin etenevät ja ovat vaatineet järjestönkin huomiota, vaikka se ei vielä kuinkaan jäsenkunnalle näy.

 

Tulevina vuosina meillä on iso haaste uudistaa järjestömme toimintatavat - ensin uudistus näkyy tarpeena muuttaa yhdistyksien säännöt ja päivittää jäsenrekisteri ajan tasalle. Vuonna 2021 uudistus näkyy muuttuneena jäsenmaksuperintänä. Samaan aikaan ja kiihtyvällä tahdilla meidän pitää muuttaa myös toimintatapojamme, parantaa jäsentyytyväisyyttä, luoda uusia jäsenetuja jne. Kaikkea tätä valmistellaan jo nyt.

 

MTK-Pirkanmaan toimihenkilöt haluavat kiittää aktiivisesta toimintavuodesta niin liiton kuin yhdistyksien luottamusmiehiä ja - naisia sekä koko laajaa jäsenkuntaamme. Liiton toimintaankin on jo alkuvuodesta luvassa uutta, sillä Pirkanmaan ELY myönsi varsin laaja-alaiseen ja monipuoliseen viljelijöiden osaamista parantavaan hankkeeseen varsin ison rahoituksen. Tämä tulee varmasti näkymään laajalle jäsenkunnallemme. Uusi hanke luo meille hyvän kokonaisuuden yhdessä Voimaa Farmarille hankeen kanssa.

 

MAASEUTUNUORTEN JOULUTULET PIRKANMAALLA

 

Maaseutunuoret sytyttävät perinteiset joulutulet perjantaina 20.12. Pirkanmaallakin. Oheisen linkin kautta löydät valtakunnallisen listauksen tarkemmista paikoista liitoittain. http://www.maaseutunuoret.fi/-/joulutulet19

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta toivottaen,

 

Visa, Päivi, Jaska, Maija ja Maria