Ajankohtaista

Vuoden 2023 Salorinteen Säätiön stipendihaku on auki 12.4. asti

20.03.2023

Vuoden 2022 Stipendin saajat MTK-Pirkanmaan kevätkokouksessa
Vuoden 2022 Stipendin saajat MTK-Pirkanmaan kevätkokouksessa

Salorinteen Säätiö

 

Ylöjärveläisen herastuomari Kalle Salorinteen testamentissaan esittämä toive edistää maatalouden tutkimusta ja koulutusta toteutettiin säätiöimällä. Testamentin mukaan koko Salorinteen omaisuus oli muodostettava Salorinteen säätiöksi. Tämä toteutui vuosi hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1983.

Säätiö jakaa stipendejä luonnonvara-alan opiskelijoille. Säätiö voi myöntää varoja myös maaseudun yhteisöjen, kuin yksityisten maatilojenkin kehittämishankkeille.

 

Vuoden 2023 stipendihaku on auki 12.4. asti - siirry hakemuksen täyttämiseen tästä

 

Myönnetyt stipendit

Säätiön toiminnan aikana on myönnetty runsas 100 opiskelijastipendiä. Vuosina 1985–2004 stipendejä jaettiin vuosittain 2-6 kpl, yhteensä 75. Stipendien keskimääräinen arvo oli 620 euroa ja määrä yhteensä 46 500 euroa. Vuosina 2005–2022 stipendien arvo opiskelijaa kohti oli 1 000 euroa ja stipendejä myönnettiin vuosittain 4 - 10 kpl. Vuonna 2022 säätiö jakoi stipendit kahdeksalle opiskelijalle.

Stipendit on tarkoitettu MTK-Pirkanmaan alueelta kotoisin oleville luonnonvara-alan opiskelijoille.

Hakemusvuonna hakija voi olla enintään 40-vuotias, ellei säätiön hallitus erityisestä syystä myönnä poikkeusta.

Esitys stipendien saajista tehdään säätiön hallitukselle yhdessä MTK-Pirkanmaan kanssa.

Hakemusajankohta ilmoitetaan vuosittain. Vuoden 2023 stipendit ovat haettavissa 17.3. - 12.4. välisenä aikana. Stipendiä voi hakea opiskelija itse, maataloustuottajayhdistys, tai kuka tahansa yksityishenkilö, joka haluaa ehdottaa opiskelijaa stipendinsaajaksi. Linkki hakemukseen löytyy alta.

Myönnetyistä stipendeistä tiedotetaan saajalle. Puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Vuoden 2023 stipendit jaetaan MTK-Pirkanmaan kevätkokouksessa Hämeenkyrön Heiskalla perjantaina 21. huhtikuuta.

Linkki hakemukseen: https://link.webropol.com/s/salorinteenstipendihaku2023

Maaseudun kehittämishankkeet

 

Salorinteen Säätiö voi myöntää varoja myös maaseudun yhteisöjen tai yksityisten tutkimus- ja/tai maatilatalouden edellytyksiä parantaviin kehittämishankkeisiin.

Kun hakemuksia on saapunut tarkoituksenmukainen määrä, säätiön hallitus päättää varojen myöntämisestä.

Hankkeen tulee liittyä maatilatalouden tai viljelijöiden osaamisen edistämiseen.