null Ajankohtaista liiton johtokunnasta

Artikkeli – Jäsenyys

Ajankohtaista liiton johtokunnasta

26.1.2020 Visa Merikoski

MTK-Pirkanmaan johtokunta kokoontui 24.1.2020 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Tässä on lyhyt yhteenveto kokouksesta ja videolla pj. Jukan ja uuden vpj. Eskon pieni jutustelu. Videon esittelykuvassa saattaa olla hieman varhaisemman polven luottamusjohtoa.

Jatkavan pj. Jukan ja uuden vpj. Eskon jutustelu vuoden ekan johtiksen jälkeen. Videon esittelykuvassa hieman vanhemman polven luottamusjohtoa eli kunnallisneuvos K.E. Linna ja maanviljelysneuvos Toivo Hakamäki

MTK-Pirkanmaan johtokunta kokoontui 24.1.2020 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Puheenjohtajiston osalta järjestäytyminen tapahtui jo syksyllä, sillä liitolla on käytössä se versio säännöistä, joissa liiton puheenjohtajisto valitaan syyskokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa Jukka Niittyoja Ylöjärven Viljakkalasta ja uutena varapuheenjohtajana työnsä aloitti Esko Yli-Pärri Tampereen Teiskosta.  Jukan tuotantosuunta on kasvinviljely tilitoimisto- ja muun urakointi. Eskon tuotantosuunta on maidontuotanto.

 

Johtokunta valitsi edustajiaan eri yhteisöihin, valiokuntiin jne. Valintoja tehtiin niin, paljon ettei niitä ole mielekästä käydä tässä läpi.

Uutena johtokunnan jäsenenä aloitti Ilkka Simola Pälkäneeltä.

 

Johtokunnan itsearviointi

Kokouksessa johtokunta arvioi myös omaa viime vuoden työskentelyään - miten sen jäsenet ovat työskentelyn kokeneet, onko kokouksia ollut riittävästi, ovatko kokousaiheet olleet jäsenistölle tärkeitä jne. Palautetta saaneisiin kohteisiin kiinnitetään huomiota ja muutetaan niiltä osin toimintatapoja.

 

Liiton toiminnan arviointi

Johtokunta arvioi samalla menetelmällä myös liiton toimintaa - painopisteenä liiton viestintä. Arvioimme erikseen niin jäsenkuntaan, yhdistyksien johtokunnille kuin liiton ulkoisen viestinnän onnistumista. Varsin yksimielisiä olimme välineistä ja kehityskohteista.

 

Järjestöuudistus on välttämätön ja tärkeä

Kävimme myös läpi edessä olevaa järjestöuudistusta. Johtokunta katsoo uudistuksen olevan tarpeellinen ja sen ratkaisut demokraattisesti päätetyt. Epävarmuutta uudistuksesta jäsenistöön tulee mutta meidän on kyettävä uudistumiseen vaikka se joitain riskejä sisältää. Nyt on toimeenpanon ja huolellisen toteuttaisen aika. Yhdessä teemme onnistuneen uudistuksen.

 

Liiton syyskokous on 8.4. Kokouspaikka on vielä auki. Kokousalustajana on vielä julkaisemattoman MTK-Hankinnat Oy:n toimitusjohtaja Sanna Blomberg. Merkitse päivämäärä kalenteriisi ja tule kuulemaan mitä etuja MTK:n uusi jäsenetukonsepti tarjoaa jäsenkunnalle.

Liitteet