Takaisin FarmiÄlli -hanke on startannut!

Tiedote

FarmiÄlli -hanke on startannut!

26.01.2023

FarmiÄlli -hanke on nuorille pirkanmaalaisille maaseudun yrittäjille tai sellaiseksi haluaville suunnattu tiedonvälityshanke. Sen tarkoituksena on parantaa osallistujen yrittäjäkyvykkyyksiä mm. vertaistuen sekä markkinaymmärryksen kautta. 

Nuorille maaseudun yrittäjille tai sellaiseksi aikoville suunnattu FarmiÄlli -tiedonvälityshanke starttasi tammikuun alussa. Hankkeen tarkoituksena on tarjota eväitä sekä työkaluja itsensä ja yrityksensä kehittämiseen. Hankeaika on 2024 vuoden loppuun. Hanke on saanut pirkanmaan ELY-keskukselta tukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020 (siirtymäkausi 2021-2022).

Nuorille oma hanke

FarmiÄlli-hanke on nuorille maaseudun yrittäjille tai sellaiseksi aikoville kohdennettava tiedonvälityshanke. Sen keskeisimpinä tavoitteina on parantaa osallistujien eri yrittäjäkyvykkyyden ja -osaamisenosa-alueita, rakentaa yhteistyötä ja verkostoja sekä lisätä työhyvinvointia mm. vertaistuen avulla. Tärkeä tavoite on myös markkinaymmärryksen lisääminen ja markkinamahdollisuuksien havaitseminen.

Voimaa Farmarille hankkeen kokemukset ovat osoittaneet, että sukupolvenvaihdoksissa on keskitytty enimmäkseen SPV:n tekniseen toteutukseen ja tarvetta olisi myös siihen valmentamiseen pehmeidenarvojen kautta mm. itsensä johtaminen, stressin ja työmäärän hallinta, sekä ihmissuhteiden ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita kaikille yrittäjille, mutta nuorten osalta ne korostuvat.

Tilaisuuksia järjestetään paikan päällä, etänä ja näiden yhdistelminä alueellisesti ja maakunnallisesti. Kaikki ne tilaisuudet, joissa se on tarkoituksenmukaista joko suoratoistetaan tai tallennetaan verkkoon.

Taustalla maataloudessa tapahtuva rakennemuutos

Maataloudessa tapahtuva rakennemuutos vähentää ja muuttaa suomalaisia perhetiloja. Yrityskoon kasvaessa ja kannattavuuden heikentyessä on varsinkin nuorella yrittäjällä paljon esteitä ylitettävänä. Toiminnan alussa nuori joutuu monesti laajentamaan yritystään tai investoimaan siihen jollain muulla tavalla. Kokemusta ja ammattiosaamista ei yrittämisestä ja inventoinneista juurikaan ole. Nuorelle kertyy yritystoiminnan aloittamisesta monesti valtava halu onnistua, mutta osaamista ja keinoja ei välttämättä ole tarpeeksi.

Viestintää sekä tapahtumia

Hanke pyrkii vastaamaan tavoitteisiinsa nuorille suunnatulla viestinnällä sekä erilaisilla tapahtumilla.

Hankkeen aloitustapahtuma järjestetään Tampereella Kaupin keilahallissa 24.2. klo 17 alkaen. Lisää täältä.

Ota hankkeen Instagram sekä Facebook seurantaan.


Annika Liikamaa

hankevetäjä, FarmiÄlli

050 032 7528