null Liiton syyskokous 9.12. pidettiin poikkeusjärjestelyin

Ajankohtaista

Liiton syyskokous 9.12. pidettiin poikkeusjärjestelyin

11.12.2020

MTK-Pirkanmaan sääntömääräinen syyskokous pidettiin 9.12. 2020 etäkokouksena siten, että kokouksen ”johtokeskus” oli UKK-Instuutilla, joka on perinteinen syyskokouspaikkamme. Seuraavassa lyhyt yhteenveto kokouspäätöksistä.

Koronasäädöksistä johtuen kokouspaikalla oli vain liiton puheenjohtaja Jukka Niittyoja ja kokouksen puheenjohtajana toiminut Harri Penttilä sekä ääntenlaskijoina ja pöytäkirjantarkastajina toimineet Mikko Kärki ja Eeva Heikkilä. Käytännön järjestelyitä kokouspaikalla hoitelivat liiton toimihenkilöt. Etäosallistujia oli lähes 60 henkeä.

Liiton puheenjohtajan avaus on nähtävissä videoklippinä sekä Fb:ssä että liiton Youtube-kanavalla.

Kokous hyväksyi liiton uudet säännöt ja päätti ottaa ne heti käyttöön.

Liiton toiminnanjohtaja Visa Merikoski esitteli toimintasuunnitelman 2021. Keskeisenä tavoiteena on viedä järjestöuudistus läpi jäsenkunnan asiaa unohtamatta.

Ehdotettiin, että MTK voisi olla mukana tukihakemusten onnistumisen tiedon jakamisessa sekä MTK:n pitäisi olla enemmän näkyvillä kuntien kaavoituksessa. Kuntien maankäytössä on oltava tarkkana ja mtk:laisten on vaikutettava asioihin kuntien päätöksen teossa. Visa Merikoski kertoi miten etäyhteyksien avulla on voitu toteuttaa hyvää palautetta saanut Teisko strategisen yleiskaavan valmisteluun liittyvä tilaisuus. Liitto on erittäin mielellään mukana vastaavien järjestämisessä.

Esitettiin, että toimintasuunnitelmassa huomioidaan se, että 2021 on kunnallisvaalivuosi. Kunnallispäätöksissä katsottava perään erityisesti mm. kuntien maankäyttöpolitiikkaa. Päätettiin lisätä toimintasuunnitelmaan kuntavaalit 2021 ja huomioida kuntakaavoihin vaikuttaminen.

Liiton puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jukka Niittyoja ja varapuheenjohtajaksi Esko Yli-Pärri.

Erovuoroiset johtokunnan jäsenet valittiin uudelleen eli johtokunnassa jatkavat Tuomas Potila, Sirkku Mäkelä ja Heikki Salomaa.

Pitkäaikainen valtuuskuntaedustajamme Tiina Linnainmaa oli etukäteen ilmoiuttanut ettei ole enää käytettävissä. Hänen tilalleen valittiin Anu Maarit Välikoski Vilppulasta ja varaedustajaksi Esko Yli-Pärri.