null MTK-Pirkanmaa Farmarin teematieto-hanke käynnistyy!

Ajankohtaista

MTK-Pirkanmaa Farmarin teematieto-hanke käynnistyy!

14.1.2020

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2020 - 31.12.2022

Maatalousyrittäjille kohdennettu EU:n tiedonvälityshanke välittää monikanavaisesti ajankohtaista ammatillista tietoa ja vahvistaa yhteistyötä koko Pirkanmaan alueella aikajaksolla, jona on tulossa tuntuvia muutoksia sekä ympäristöllisiin vaatimuksiin että maataloustukiin ja tilojen muuhun taloudelliseen toimintaympäristöön.

Hankkeen tavoitteena on tiedottaa viljelijöille, EU-avustajille, neuvojille ja muille asiantuntijoille maatalouden toimintaympäristön sekä EU-tukijärjestelmien, sisällön ja ehtojen muutoksista ja niiden vaikutuksista maatilan toiminnan suunnitteluun, tukihakemusten täyttöön ja tukiehtojen noudattamiseen. Tavoitteena on myös viljelijöiden aktivointi oman tilan ja yritystoiminnan kehittämiseen ja tuotteistamiseen sekä talousosaamisen kehittämiseen. Tiedotamme myös tukihakemusten ja peltovalvontojen sekä kotieläin- ja tilavalvontojen vaikutuksista sekä viljelijä oikeuksista ja velvollisuuksista valvontatilanteissa ja valvonnoissa mahdollisesti eteen tulevissa pulmatilanteissa. Lisäksi tavoitteena on tiedottaa uusista investointi- ja sukupolvenvaihdoksen tuista, säännöistä ja muista edellytyksistä. Erilaisten ammatillisten teemojen ympärille järjestetään teematietäjä-pienryhmien infotapahtumia joko livenä tai verkossa, kaikki tilaisuudet tallennetaan myöhemmin katsottavaksi. Pienryhmiä tavoitellaan 10 - 15 kpl näihin osallistujia 5 - 15 hlöä/pienryhmä.

Uusina toimintatapoina Teematietäjä tavoittelee kahta asiaa – tarkoitus on muodostaa löyhiä 5 - 15 henkilön teematietäjä-pienryhmiä jonkun konkreettisen kehittämisasian ympärille. Ryhmä voi kokoontua livenä tai etänä ja silloin kun ryhmälle hankitaan asiantuntijakatsausta tms. jaetaan se samalla myös verkkoon muiden asiasta kiinnostuneiden seurattavaksi. Toinen uusi toimintapa on tehdä mahdollisimman monesta tilaisuudesta, tapahtumasta ja luennosta ”tiedä edes tämä” – tiivistystubetus. 

Seuraa sähköpostiasi, lehti-ilmoittelua ja MTK-Pirkanmaan nettisivuja ja FB-sivua. Tuonnempana hankkeelle perustetaan omat nettisivut MTK-Pirkanmaan nettisivujen yhteyteen, mutta siihen asti Pirkanmaa.mtk.fi

 

Tulevia tapahtumia:

VEROILTA Vesilahdessa

Keskiviikkona 05.02.2020

klo 18.30 Vesilahden Lähde –kirjastossa. Huhtatie 7, 37470 Vesilahti

Luennoitsijana on Hannu Vuoriniemi, Vuoriniemi Consulting Oy. Päivitetään ajankohtaiset asiat vuoden 2019 veroilmoituksen täyttöä varten.

Ei ilmoittautumista.

 

Maatalouden veropäivä Tampereella

Torstaina 6.2.20120

Ahlmanin, Auditoriossa, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Veropolitiikka, verotus ja veroilmoituksen täyttö

Ohjelma

9:00 Aamukahvit, auditorion aulassa

9:30 Veropäivän avaus Farmarin teematieto -hanke

9:35 Ajankohtaista veropolitiikasta, Timo Sipilä verojohtaja, MTK

10:30 Verotuksen ajankohtaiset - Hannu Vuoriniemi, Vuoriniemi Consulting Oy

Maatalouden sivuelinkeinojen verotus, erilaisten maatalouden yhteenliittymien verotus (yhtymä, kuolinpesä, vaihtotyö), Omaveropalvelun muutokset.

11:30 Lounas (omakustanteinen)

12:30 Vuoden 2019 veroilmoituksen täyttövinkit, tulevat muutokset vuodelle 2020. suunnitelmallisuutta poistojen käyttöön maataloudessa! Nettovarallisuuden hallinta. Miksi suunnittelu on tärkeää?

Hannu Vuoriniemi, Vuoriniemi Consulting Oy

 

n. 15:00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittautuminen Lyytillä tästä linkistä

Ilmoittautuminen viimeistään 30.1.2020