Takaisin Maaseutunuoret laskettelivat Sappeessa 18.3.2022

Artikkeli – Maaseutunuoret

Maaseutunuoret laskettelivat Sappeessa 18.3.2022

28.02.2018

Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maaseutunuoret järjestivät Ski/AfterSki- treffit Sappeen laskettelukeskuksessa 18.3.2022

Mukana mäessä oli yhteensä noin 40 maaseutunuorta kaikkiaan neljän eri tuottajaliiton alueelta. Laskettelun jälkeen nuoria odotti Vohveliravintolan herkullinen tortillabuffet ja jälkkärikahvit vohveleiden kera. Väki viihtyi pikkutunneille asti ja juteltavaa riitti tulevasta kesästä, maaseutunuorten toiminnasta ja maatalouden haasteista. Illan aikana jaettiin myös roima määrä yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja manubingossa pärjänneille. Kiitos kaikille osallistujille!

Nuorten lasketteluliput tarjosi NHK-Group Oy. NHK:ta edustaneet Mikko Kämäri ja Tommi Syrjälä toivat myös paikan päälle näytille JCB Fastrack traktorin Sulkyn pintalevittimellä ja esittelevät yrityksen toimintaa ja ratkaisuja nuorille. 

Bayern Crop Science Suomi vastasi illan tarjoiluista. Lotta Poikolainen kertoi 

kasvinsuojeluratkaisuista ja uusista tuotteista tulevalle kasvukaudelle. Tehokkaat ja tarpeeseen vastaavat aineet tuottavat merkittävää lisäarvoa sadonmuodostukseen, suojaavat satokauden sääriskeiltä ja parantavat viljelyn taloudellisuutta.

LähiTapiola on maatalousyrittäjien suosituin vakuutusyhtiö ja elämänturvaa tarjoava kumppani. Olli Tuomaala puhui nuorille riskienhallinnasta ja uusista sairausvakuutuksista. 

Maaseutunuoren terveiset MTK:n johtokunnasta toi tuore nuorten edustaja Susanna Valtonen Hattulasta. Viime viikot ovat pitäneet johtokunnan kiireisenä, sillä maatilojen kassakriisin ratkaisujen hakeminen ja Ukrainan sodan vaikutuksien lieventäminen ovat vaatineet paljon tekemistä. Positiivisiakin signaaleja on näköpiirissä ja kaikki keskustelut vievät aina eteenpäin. Myös nuorten yrittäjien aseman parantaminen on etenemässä ja tarve edistää sukupolvenvaihdoksia on tunnistettu. 

Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille! Maaseutunuoret kokoontuvat taas kesän mittaan erilaisissa tapahtumissa, joten laita sometilit seurantaan ja hyppää mukaan!

@pirkanmanut